Snygga till trädgården efter vintern

Vårstäda din trädgård

När vintern och kylan är över är det dags att vårstäda trädgården och göra den redo för årets grönsaker, blommor och allt annat. Kanske kliar det i fingrarna och man längtar efter att komma igång med trädgårdsarbetet. Hur som helst så bör man komma igång så snabbt som möjligt med trädgården efter vintern, för bästa resultat. Här följer en lista som kan vara bra att följa när man vårstädar i trädgården:

  • Innan vårlökarnjapanese-garden-1827736_960_720a börjar dyka upp i gräsmattan är det bra att passa på att räfsa för att de inte ska bli förstörda.
  • Under vintern kan det döljas mycket under snön. Plocka bort löv och kvistar som kan ha fallit ner i trädgården under vintertiden. Grova grenar kan användas till ved.
  • Passa på att klippa buskar, stora som små, innan de har hunnit blomma ut, eftersom det är mycket lättare att komma åt då. De äldsta grenarna vid marken bör tas bort eftersom detta gör att busken producerar nya skott.
  • Vissa växter är det bättre att vänta med att klippa eftersom det kan vara svårt att se vad på växten som är dött. Detta gäller exempelvis olika typer av rosor.
  • Mellan pallkragarna kan man passa på att lägga stenmjöl, som används i parker. Det är mer praktiskt och snyggare än singel och det packas hårdare samt är mer bekvämt att gå på. Man kan även passa på att måla pallkragarna.

Ju mer man har förberett efter vintern desto enklare kommer det bli att sköta om sin trädgård under vår och sommar. Dessutom blir det mycket lättare att hålla snyggt. Rita upp en plan på hur du vill ordna din trädgård och förbered så mycket som möjligt. Det finns många forum och hemsidor på nätet man kan vända sig till om man vill ha tips och inspiration. Lycka till med vårstädningen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *